ROADTRIP DOOR KRETA: ZO DOE JE DAT

Crete road trip

Een roadtrip door Kreta,

Klinkt niet zo moeilijk, toch? Wat heb je nodig? Een auto – natuurlijk – en misschien een klein idee van waar naartoe te gaan. Al is die laatste niet zo cruciaal. Normaal gesproken. O, wat zou ik willen dat het zo eenvoudig was. Onlangs was ik op Kreta ontdekte ik dat rijden op het eiland niet zo eenvoudig is als het klinkt. Daarom heb ik enkele tips voor een road trip door Kreta:

1. Ken de ongeschreven regels

Wist je dat je op Kreta op de vluchtstrook moet rijden als een snellere auto je wil inhalen? Ik ook niet. Gelukkig deed mijn reisgenoot dat, omdat ze van tevoren in een reisgids over de regels op de weg had gelezen. En nee, het is geen officiële regel, het is gewoon iets wat ze doen. Zorg dus dat je de lokale rijgewoonten controleert voordat je achter het stuur kruipt.

2. Controleer je auto

Je hebt zeker een huurauto nodig. En mensen die hem aan jou verhuren, willen graag geld verdienen. Nu zeg ik niet dat dit altijd het geval is, maar er zijn zeker situaties waarin je – laten we het zo zeggen – genaaid wordt. Controleer dus goed welke schade er al was toen je de auto kreeg. Controleer ook het gasniveau en de remmen. Voorkomen is beter dan genezen – geloof me, we hebben het geprobeerd. Zorg er ook voor dat je auto geschikt is voor de wegen die je gaat rijden, dat mini autootje op de foto hierboven was dat niet.

3. Download een offline regio op Google Maps

Deze functie heeft mijn leven echt gered toen ik op Bali was, dus natuurlijk deed ik het weer op Kreta. Het is vrij eenvoudig: in je Google Maps app is er een optie om offline gebied te downloaden. Je klikt erop, selecteert het gebied dat je wilt downloaden en download. Zorg dat er voldoende ruimte op je telefoon is, want dit kan nogal wat innemen.

4. Vertrouw geen Google Maps

Huh, maar je zei net… Ja, I know. Het is een geweldige app, maar soms zitten ze ook bij Google ernaast. Google Maps stuurt je via de snelste weg, maar ziet niet altijd wat de beste wegen zijn. Zo kwamen we terecht op een zanderige weg in the middle of nowhere met in geen velden of wegen teken van leven, op geiten na. Omdat de weg zo rotsachtig en glibberig was deden we twee uur over een stuk dat ons normaal geen half uurtje had moeten kosten. Op de terugweg kwamen we erachter dat er op een paar honderd meter een asfaltweg was die zoveel sneller was. Lang verhaal kort: vertrouw op je gevoel.

5. Blijf kalm

Nee, dit is niet een van die overmatig gebruikte memes. Dit is de waarheid. Omdat autorijden in het buitenland op zich vrij stressvol kan zijn, is het zeker op een eiland waar ze er niet zo happig op zijn om zich aan de regels te houden.

Nou, dat is het dan. Succes! En onthoud: ondanks alles, is het fantastisch!

Tags from the story
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.